Το γράψιμο

Το κείμενο αυτό εξηγεί τι μας προσφέρει το γράψιμο

Το γράψιμο είναι ένας τρόπος να οργανώσουμε τη σκέψη μας, να θέσουμε νέους στόχους και να κάνουμε το αόρατο, ορατό; Είναι.

Και είναι ένας τρόπος να μάθουμε καλύτερα τον εαυτό μας, σύμφωνα με όλες αυτές τις θεωρίες των guru της αυτοβελτιωσης; Επίσης είναι.

Ωστόσο, άσε όλες αυτές τις αερολογιες για λίγα λεπτά. Θα σου εξηγήσω τι εννοώ.

Φαντάσου, ότι είσαι μέσα σε ένα μεγάλο παλάτι. Είσαι ο βασιλιάς και έχεις στην κατοχή σου αμύθητα πλούτη. Μπορείς να κάνεις οτιδήποτε θελήσεις. Παρόλα αυτά, νιώθεις ότι κάτι σου λείπει. Γιατί ακόμα και αν τα έχεις όλα, θέλεις ακόμα περισσότερα. Έτσι, φωνάζεις τον μάγο της χώρας και εκείνος σου λέει: “Βασιλιά μου, μπορώ να σου δώσω το άπειρο”

Εσύ χαρούμενος συμφωνείς αμέσως και τον αγκαλιάζεις. Τότε, ο μάγος βγάζει από τη τσάντα του ένα κομμάτι χαρτί και μια πένα και σου λέει:

“Με την πένα, το εργαλείο στα δεξιά, μπορείς να ζητήσεις ότι θέλεις από το χαρτί, το “Σαμάνο” της χώρας και “Θεό των πάντων”. Το μόνο που πρέπει να κάνεις, είναι να γράψεις τι θέλεις και αυτό θα πραγματοποιηθει”

Ο βασιλιάς χαρούμενος με τη βοήθεια του μάγου, του δίνει κάποια χρήματα και τον αποχαιρετά. Έπειτα, γράφει στο χαρτί του:

“Αγαπητέ σαμάνε, θέλω χίλια κομμάτια χρυσού και δέκα μεγάλα διαμάντια”

Οι ώρες περνούσαν. Ο βασιλιάς κοιτούσε συνεχώς το θησαυροφυλάκιο του όμως δεν το έβλεπε γεμάτο. Έτσι, θυμωμένος με τον μάγο, ζήτησε να τον συλλάβουν και να τον οδηγήσουν αμέσως σε σκληρά βασανιστήρια. Έπειτα τομ ρώτησε:

“Γιατί μου είπες ψέματα, μάγε; Αυτό που έγραψα στο χαρτί δεν πραγματοποιήθηκε”

Ο μάγος πονεμένος μα ψύχραιμος του είπε, “Βασιλιά μου, ξέχασα να σου αναφέρω ότι για να πραγματοποιηθεί αυτό που θέλεις πρέπει να γράψεις τα συναισθήματα σου και τις σκέψεις σου”

Το δοκίμασε ο βασιλιάς, μα δεν πέτυχε. Πέρασαν μέρες και έπειτα εβδομάδες. Ετοιμαζόταν να ζητήσει την εκτέλεση του μάγου, όταν ξέσπασε ένας βίαιος και δύσκολος πόλεμος. Ο μάγος απέδρασε και ο βασιλιάς έχασε όλα τα υπάρχοντα του.

Θα περίμενε κανείς ότι αυτή η ιστορία τελείωσε. Όμως μερικά χρόνια αργότερα, ένας ταπεινός μάγος συνάντησε τυχαία έναν βασιλιά, που ενώ έχασε τα πάντα, έγινε ξανά βασιλιάς.

“Μα πώς τα κατάφερες, βασιλιά μου;” τον ρώτησε ο μάγος, προσπαθώντας να κρύψει το χαμόγελο του.

“Βλέπεις” είπε ο μάγος, “όταν έχασα τα πάντα, δεν μου είχε μείνει τίποτα άλλο από ένα χαρτί και μια πένα. Έτσι, μην έχοντας τι άλλο να κάνω, άρχισα να γράφω τι ήθελα να αποκτήσω μαζί με τις ιδέες και τα συναισθήματα μου. Συνειδητοποίησα ότι ο σαμάνος δεν είναι τίποτα άλλο παρά εγώ ο ίδιος και μπορώ να πετύχω τα πάντα. Έτσι δούλεψα εγώ ο ίδιος για να πραγματοποιήσω αυτά που έγραψα” ολοκλήρωσε ο βασιλιάς.

Τότε, με ενοχές και ντροπή, ρώτησε τον μάγο: “Μα καλά, λίγο πριν χάσω όλο μου το βασίλειο, σε είχα φυλακίσει στη πιο σκληρή και σκοτεινή και μικρή φυλακή του κόσμου. Πώς μπόρεσες να αποδράσεις;”

Και μη μπορώντας να κρατήσει άλλο το γέλιο του, ο μάγος είπε: “Το είχα γράψει!”

Με αυτά και με αυτά, το γράψιμο έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας, σωματική και ψυχική!

Share!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.