Ημέρα προτάσεων #1

Ημέρα προτάσεων #1

Σήμερα, χάρις στο Spotify, είδα τα τραγούδια που μου άρεσαν ιδιαίτερα το 2021 και άκουσα περισσότερο αυτή την περιπετειώδη χρονιά. Είδα τα τραγούδια που άκουγα ενώ περπατούσα, ενώ ήθελα να σκεφτώ, ενώ πετούσα από τη χαρά μου ή βυθιζόμουν μέσα στη θλίψη μου. Είδα τη συντροφιά που είχα αυτόν τον ωραίο, και περίεργο θα λέγαμε, χρόνο.

Πέρα από τη μουσική όμως, μπορώ να πω ότι αυτό το χρόνο έκανα μεγάλη έρευνα για το διαλογισμό, και συνεπώς για εφαρμογές που θα μπορούσαν να με φέρουν πιο κοντά σε αυτόν.

Ετσι, έμαθα για το Headspace και το Mindfulness Greece. Και οι δύο εφαρμογές είναι καταπληκτικές, η κάθε μία εξειδικευμένη στο είδος και τη γλώσσα της. Η πρώτη στα αγγλικά, και η δεύτερη στα ελληνικά. Η πρώτη με πλήθος διαλογισμών, ιστοριών ύπνου και ομαδικών διαλογισμών, η δεύτερη με πλήθος ομαδικών μαθημάτων, ιστοριών και βιωματικών δράσεων.

Με το Headspace, πορεύτηκα για αρκετούς μήνες, αλλά τελικά το άφησα λίγο μετά τον Νοέμβρη. Δεν έχει σημασία ο λόγος, απλώς συνειδητοποίησα ότι προσωπικά δε βρίσκω κάποιο λόγο να το χρησιμοποιώ γιατί με αγχώνει (Προσοχή, αυτό ΔΕΝ το κάνει κακή εφαρμογή. Ίσα ίσα, για όποιον ενδιαφέρεται για διαλογισμούς στα αγγλικά θα του την πρότεινα).

Με το Mindfulness Greece, πορεύτηκα πρόπερσι το καλοκαίρι, καθώς και το πρώτο εξάμηνο της σχολής μου, και συνέχισα το ταξίδι μου εχθές. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και μπορώ να πω ότι έχει βελτιωθεί πολύ από τους πρώτους μήνες λειτουργίες του. Είμαι πολύ ικανοποιημένος, και για τα χρήματα που το αγόρασα πιστεύω ότι άξιζε.

Αν ενδιαφέρεσαι να εξελιχθείς προσωπικά, αλλά δεν έχεις πολύ χρόνο να αφιερώσεις για να βρίσκεις ποιοτικά βίντεο διαλογισμού, θα σου πρότεινα να επιλέξεις μια από τις δύο εφαρμογές (ή και τις δύο αν το επιθυμείς)

Αν ενδιαφέρεσαι να είσαι πιο παρών, να κοιμάσαι καλύτερα μέσω διαφόρων χαλαρωτικών ιστοριών, να συγκεντρώνεσαι καλύτερα μέσω ποιοτικής μουσικής αλλά και να απολαμβάνεις καλύτερα τη ζωή σου, θα σου έλεγα να επενδύσεις λίγο χρόνο και χρήμα σε μια εφαρμογή διαλογισμού.

Αυτό που κάνω δεν είναι διαφήμιση. Δε μου αρέσει να προωθώ ή να επιβάλλω προϊόντα και υπηρεσίες που χρησιμοποιώ. Δεν κερδίζω τίποτα από αυτό το κείμενο από άποψη χρημάτων. Κι όμως, κερδίζω από την εξέλιξη σου. Κερδίζω από το να μοιραστώ μαζί σου κάτι που ίσως σε κάνει πιο χαρούμενο και παραγωγικό. Γιατί αν εξελιχθείς εσύ, εν δυνάμει θα εξελιχθώ κι εγώ μαζί σου!

Τέλος, αν η μόνη σου αμφιβολία είναι τα χρήματα, θα σου πω αυτό που λέει ο δάσκαλος μου, Στέφανος Ξενάκης: Είναι άλλο πράγμα το Χ κοστίζει τόσο και άλλο πράγμα ότι το Χ αξίζει τόσο. Γιατί μπορεί κάτι να κοστίζει 30€ το χρόνο, όμως η αξία που θα σου δώσει και τα χρήματα που θα πάρεις μέσω αυτής της επένδυσης, είναι ήδη πολλαπλάσια!)

Share!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.