Είναι εντάξει το να χάνεσαι!

Είναι εντάξει να χάνεσαι!

Ένα κείμενο σχετικά με: Είναι εντάξει να χάνεσαι!

Γειά σου!

Το ξέρω, έχουμε να μιλήσουμε καιρό. Έχω να ανεβάσω πολύ καιρό νέο κείμενο.

Ωστόσο, σήμερα θα ήθελα να μιλήσουμε για κάτι που με απασχολεί πολύ αυτό το διάστημα, και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια περίοδο της ζωής μου, στην οποία νιώθω ότι είμαι λίγο χαμένος. Τόσο σε συναισθηματικό και ψυχολογικό επίπεδο, όσο και σε πιο υπαρξιακό.

Νιώθω λοιπόν, μία ανάγκη να εκφραστώ. Νιώθω μία ανάγκη να εκφράσω τα καλλιτεχνικά μου ενδιαφέροντα, το γράψιμο και τη φωτογραφία. Νιώθω μία ανάγκη να εργαστώ για τον εαυτό μου, και να μετατρέψω τις μη παραγωγικές περιόδους της ζωής μου, σε ταξίδια και πληρωμένες καμπάνιες.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό. Εδώ και μερικές μέρες, ίσως κανά δύο εβδομάδες, νιώθω ότι έχω βρεθεί σε ένα επαγγελματικό αδιέξοδο. Όχι μόνο επειδή σκέφτομαι το αν τελικά η πληροφορική μου ταιριάζει, αλλά και για τη πόλη όπου σπουδάζω (όχι, δεν είναι ότι δε μου αρέσει ή κάτι παρόμοιο).

Έτσι, περνάνε πολλές σκέψεις από το μυαλό μου. Σκέψεις όπως “You’re an unprodoctive lazy man” ή “You need some time to rest”. Επίσης, σκέφτομαι εναλλακτικές για τις σπουδές μου, και γενικότερα για την επαγγελματική μου σταδιοδρομία. Πολλά και διάφορα μου περνάνε από το μυαλό, και νιώθω την ανάγκη να τα ξεχωρίσω, να τα ομαδοποιήσω και εν τέλει να καταλήξω σε κάποιες αποφάσεις, στις οποίες θα αφιερώσω την ενέργεια, την προσοχή και την αγάπη μου.

Η ζωή δεν είναι μια ίσια ή λοξή γραμμή

Όπως σου έχω ξανά πει, και θα σου πω και τώρα, η ζωή δεν είναι μια ίσια ή μια λοξή γραμμή. Βασικά, δεν είναι καν γραμμή. Είναι ένα περίεργο σχήμα, που δε μπορούμε να το κατατάξουμε σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία, όπως αυτή των κύκλων ή των τριγώνων. Είναι ένα σχήμα, που ο καθένας το αντιλαμβάνεται διαφορετικά, και εκεί ακριβώς κρύβεται όλη η μαγεία.

Έτσι, μπορείς να καταλάβεις ότι αυτό που θέλεις ή αυτό που ψάχνεις, δεν εξαρτάται από κάτι συγκεκριμένο. Θα σου εξηγήσω τι εννοώ.

Για παράδειγμα, μπορεί να θέλεις να γίνεις φωτογράφος ή γιατρός, κτηνίατρος ή αρχιτέκτονας. Το ότι θα χρειαστεί να διαβάσεις, είναι μια σταθερά. Αυτή όμως, δεν εξαρτάται από κάποιο γεγονός, ή κάποια συγκυρία, αλλά αντιθέτως μόνο από εσένα.

Είναι εντάξει να χάνεσαι, αρκεί να βρεις το δρόμο του φωτός

Πιο πολύ το λέω για τον εαυτό μου, ωστόσο πιστεύω ότι μπορεί να σε βοηθήσει. Είναι εντάξει να έχεις χαθεί, και είναι εντάξει να αναζητάς το δρόμο σου. Η ζωή δεν έρχεται, ούτε σου ήρθε, με οδηγίες χρήσης. Κανένας δε ξέρει πώς πραγματικά να ζει, μέχρι τελικά να έχει ζήσει. Ίσως η πραγματική εμπειρία, και τα αληθινά βιώματα, έρχονται με το θάνατο. Όμως αυτό είναι κάτι που δε μπορούμε να ελέγξουμε. Δε μπορούμε να έχουμε ζήσει πριν να ζήσουμε.

Πώς θα επικοινωνούμε:

Αποφάσισα, να αρχίσω να γράφω ξανά στο La arte, με μία διαφορετική δομή από αυτή που συνήθιζα ως τώρα. Θα μπορέσεις να καταλάβεις τι εννοώ στη συνέχεια, όταν θα ανεβάσω τη πρώτη σειρά μου από κείμενα. Συνεπώς, θα έχουμε μια πιο τακτική επικοινωνία.

Παράλληλα, σκέφτομαι να φτιάξω ακόμα ένα site (το προηγούμενο με τους υπολογιστές και την τεχνολογία διαγράφηκε), όπου θα ανεβάζω διάφορες φωτογραφίες που βγάζω, και παράλληλα την ιστορία τους.

Πιστεύω ότι μετά από ένα αρκετά ικανοποιητικά μεγάλο διάλειμμα, ήρθε η ώρα της δημιουργίας ξανά!

Share!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.