Φλέγεται ό,τι γυρίζει

Φλέγεται ό,τι γυρίζει

15 Ιουνίου σήμερα, κάπου στη μέση προς το τέλος της εξεταστικής μου. Κάθομαι στο γραφείο μου και σκέφτομαι τι τίτλο να βάλω στο παρόν άρθρο, αλλά και το πώς μπορώ να σου πω ότι επανήλθα. Σκέφτομαι πώς μπορώ να σου ζητήσω συγνώμη, έστω προκαταβολικά, για τη μακροχρόνια απουσία μου, αλλά και πώς μπορώ να ξανά κερδίσω την εμπιστοσύνη σου.

Ξέρω, ακούγεται και φαίνεται περίεργο. Όποιο βιβλίο και αν διαβάσεις, όποιο μάθημα και αν παρακολουθήσεις, θα δεις ότι μία σχέση χτίζεται σιγά σιγά, με αγάπη και υπομονή. Θα καταλάβεις ότι οι σχέσεις, είναι περίπλοκες. Ειδικά αν πρόκειται για αυτή του αναγνώστη-αρθρογράφου, καθώς είναι πολύτιμη και μπορεί να σπάσει πολύ γρήγορα. Πολλές φορές μάλιστα, δε ξανά χτίζεται ποτέ, γιατί πολύ απλά ο αναγνώστης έχει ήδη φύγει.

Βλέπεις, δεν ήμουν και πολύ σίγουρος όλο αυτό το καιρό. Δεν ήξερα τι να γράψω, δεν ήξερα πώς να γράψω και κατά βάση πώς να συνεχίσω. Έπειτα από ένα μεγάλο διάλειμμα, πήρα την απόφαση να ξεκινήσω ένα δεύτερο site, σχετικά με την τεχνολογία. Σε εκείνο, ανεβάζω σημειώσεις σχετικά με τα μαθήματα της σχολής μου, αλλά και οδηγούς για διάφορα ζητήματα τεχνολογίας. Προσδοκώ να ξεκινήσω και μία στήλη άρθρων, για φλέγοντα ζητήματα τεχνολογίας.

Φλέγεται ό,τι γυρίζει

Αυτή είναι η φράση που μου ήρθε στο μυαλό, ώστε να σου περιγράψω το πώς νιώθω αυτή τη στιγμή. Νιώθω μία φωτιά, τόσο για το γράψιμο όσο και για τη συγκεκριμένη σελίδα. Νιώθω ένα πάθος να βγαίνει, το οποίο πηγάζει από την όλη κατάσταση. Είναι βέβαια παραμονεμένο, καθώς εδώ και τόσους μήνες δε μπορούσε να αναπνεύσει. Λογικό, δεν το βρίσκεις;

Φλέγεται ό,τι γυρίζει, γιατί πολύ απλά το θέλει. Θέλει να γυρίσει πίσω, γιατί νιώθω ένα αίσθημα ζεστασιάς και άνεσης. Έρχονται στο μυαλό του καταστάσεις και αναμνήσεις που του προκαλούν ευφορία, όπως όταν βρίσκεσαι σε ένα ζεστό τζάκι, μια παγωμένη νύχτα του χειμώνα. Φλέγεται επίσης, αυτό που δε μένει παγωμένο. Όσο και αν κρυώσει, κάτι μέσα του θα θέλει να βγει. Κάτι μέσα του θα φωνάξει, σε τόσο υψηλή συχνότητα, που θα σπάσει ο κάθε πάγος. Θα σπάσει το κάθε εμπόδιο, που με τη σειρά του οδηγεί σε περισσότερα εμπόδια.

Αυτό που δεν έχουμε καταλάβει, είναι ότι η ζωή είναι μια φωτιά. Είναι ένα αίσθημα ζεστασιάς, άνεσης και αγάπης. Ακόμα και αν τη νιώθουμε παγωμένη, μαραμένη και άρρωστη. Είναι ζεστή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορεί να μας κάψει. Διότι, από μόνη της δεν είναι αρκετή. Θέλει κάποιον να την ανάψει, και προπάντων να βυθιστεί πάνω της. Χωρίς να καεί όμως.

Ο εραστής που γυρίζει

Κάτι ακόμα που περιτρυγυρίζει στο μυαλό μου, είναι ο εραστής που γυρίζει έπειτα από κάθε καινούργια περιπέτεια. Αυτός που ψάχνει από εδώ και από εκεί, και όταν καταλαβαίνει ότι δεν πάει άλλο, γυρίζει στην αγάπη του. Πριν τον κρίνουμε όμως, ας σκεφτούμε λίγο τα συναισθήματα και τις σκέψεις του. Ίσως ποτέ δεν έφυγε, απλώς έκανε μια απόπειρα να αναζητήσει την “ελευθερία”. Μια ελευθερία όμως, που τελικά δεν είναι ελευθερία. Είναι απλώς μια καταδίκη περιπλάνησης.

Έτσι νιώθω κι εγώ. Σαν ένας εραστής που έχει περιτρυγυρίσει και έχει ζήσει πολλές νέες καταστάσεις. Κι όμως, επιλέγει να γυρίσει ξανά πίσω σε εσένα. Επιλέγει να συζητήσει μαζί σου, να τα πείτε και να νιώσετε όπως νιώσατε παλιά. Ακόμα και αν δεν είναι τα ίδια συναισθήματα, οι ίδιες καταστάσεις, οι ίδιες σκέψεις. Σαν ένας εραστής, που δε μπορεί εν τέλει να απαρνηθεί το ταλέντο και τη θέληση του για να γράψει και να εκφραστεί.

Για αυτό λοιπόν, φίλε/φίλη, αποφάσισα να έρθω ξανά εδώ. Να τα ξανά πούμε, και να τα ξανά λέμε πιο τακτικά. Δε ξέρω πόσο συχνά, μα θα είναι πιο συχνά. Δεν είμαι σίγουρος αν σε έπεισα, αν ζέστανα τη παγωνιά που απλώθηκε στη σχέση μας ή αν το όλο κείμενο σου είναι αδιάφορο. Η αλήθεια είναι, ότι ήμουν ειλικρινής μαζί σου. Έβγαλα από μέσα μου αυτά που ήθελα να πω τόσο σε εσένα, όσο και σε εμένα κατά βάθος.

Για να το διαβάζεις ακόμη, πάει να πει ότι κάτι άλλαξε μέσα σου. Κάτι άλλαξε όχι μόνο μέσα στη σελίδα, αλλά γενικότερα στον κόσμο. Κάτι θετικό, κάτι ζεστό και άνετο απλώθηκε στην ατμόσφαιρα. Όπως το αίσθημα που νιώθω αυτή τη στιγμή, που μιλάμε.

Να προσέχεις και να αγαπάς τον εαυτό σου, όπως προσέχεις και αγαπάς τους φίλους και την οικογένεια σου!

Καλή μας αρχή #3 <3

Share!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.