Το καράβι των αναμνήσεων

Ένα κείμενο σχετικό με: Το καράβι των αναμνήσεων

Το ταξίδι άρχισε πριν από περίπου 5 χρόνια, σε κλίμα τεταμένο και καιρό άσχημο. Βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα πολύ συχνά στον τόπο διανομής μου.

Μέσα στο καράβι, βρίσκονταν λίγοι πολίτες, αφού δε το λες και επιβατικό, οι ναύτες – γνωστοί και ως σκέψεις, και ο καπετάνιος, οι αναμνήσεις. Κατοικίδια υπήρχαν, κυρίως για την προστασία των τροφίμων.

Ήταν γύρω το Σεπτέμβριο, όταν ο καπετάνιος έδωσε εντολή να σαλπάρει το καράβι. Με κλίμα άσχημο και καιρικά φαινόμενα που ήταν εναντίον όλου του προσωπικού, μια λέξη ακούστηκε στον αέρα: “Ξεκινάμε”.

Το ταξίδι έμελλε να διαρκέσει 5 χρόνια, χειμώνα καλοκαίρι, 365 μέρες το χρόνο. Οι ναύτες αλλά και οι πολίτες, δεν είχαν επαφή με τον έξω κόσμο. Έβλεπαν μονάχα θάλασσα, άγρια κύματα και ο ένας τον άλλον.

Το κλίμα μέσα στο καράβιήταν πολύ άσχημο και επικρατούσαν εντάσεις, τσακωμοί και bullying. Πολλές φορές μάλιστα, οι ναύτες επιχείρησαν να πηδήξουν στη θάλασσα για να σωθούν. Κάποιοι τα κατάφεραν, άλλοι όχι.

Θάλασσα. Ένα απέραντο κενό, ένα άγνωστο τοπίο. Όποιος πηδούσε, δε θα έβγαινε ποτέ. Διότι ο κανόνας του καραβιού, είναι ότι “Ό,τι φεύγει δε γυρίζει. Ό,τι πεθαίνει δε ξανά ζωντανεύει”.

Στη διαδρομή, έγιναν πολλές απόπειρες επικοινωνίας με τον έξω κόσμο.

Άλλοτε ήταν πιο πετυχημένες, πιάνοντας για κάποια δευτερόλεπτα σήμα, και άλλες όχι. Ήταν άκαρπες.

Μια από αυτές τις φορές, οδήγησε τον καπετάνιο στο να μιλήσει με κάποιον άλλο καπετάνιο, άλλες αναμνήσεις, ώστε να μάθει το πού βρίσκεται η στεριά.

Όταν το έμαθε ο καπετάνιος, αμέσως άλλαξε συντεταγμένες, μα τις ξέχασε προτού φτάσει στο σημείο. Από τότε, έχει συμβουλευτεί πολλούς καπετάνιους, κλειδώθηκε 2 φορές στο αμπάρι με την αιτιολογία της εξέγερσης και τώρα απλώς κάθεται και γράφει.

Γράφει μέσα από το καράβι του, με άλλους ναύτες και πολίτες. Γνωρίζει ότι το ταξίδι θα είναι μακρύ και δε ξέρει τις ακριβείς συντεταγμένες του τελικού προορισμού, ωστόσο ξέρει σε ποια χώρα πρέπει να πάει.

Το καράβι των αναμνήσεων

Ο καπετάνιος πάσχει από διπολική διαταραχή, και το καράβι είναι το μυαλό του. Έχει όμως να σημειώσει, ότι οι βροχές σταμάτησαν, το κλίμα είναι ευνοϊκό και δεν πρόκειται να σταματήσει μέχρι να φτάσει στη Γη της Επαγγελίας.

Share!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.