Τα σημεία

Το κείμενο αυτό αναφέρεται στο πώς τα σημεία επηρεάζουν τη ζωή σου αλλά και το πώς τα βλέπει η κοινωνία

Ζούμε σε μια κοινωνία που επικεντρώνεται στις ευθείες.

Πήγες γυμναστήριο; Είσαι καλό παιδί.

Πήγες στην εργασία σου; Είσαι καλό παιδί.

Έφαγες υγιεινά σήμερα; Είσαι καλό παιδί.

Βγήκες έξω σήμερα; Είσαι καλό παιδί.

Έκανες πράγματα; Είσαι καλό παιδί.

Σκέψου λίγο. Τα παραπάνω φαίνονται απλά και εύκολα. Σωστά;

Κι όμως, το να πας γυμναστήριο απαιτεί να φορέσεις τα αθλητικά παπούτσια σου, να ντυθείς και να πας ως εκεί. Το ίδιο και η εργασία σου και το να βγεις έξω. Το να φας υγιεινά απαιτεί να ψωνίσεις, να έχεις όρεξη να φας υγιεινά και να μαγειρέψεις. Το να κάνεις πράγματα να σηκωθείς από το κρεβάτι και να ξεκινήσεις. Καταλαβαίνεις λοιπόν, ότι η πράξη δεν είναι μια ευθεία γραμμή (πηγαίνω γυμναστήριο) αλλά ένα σύνολο σημείων που την συνθέτουν.

Ας φύγουμε από αυτά τα παραδείγματα τώρα. Και ας δούμε τον Μπομπ, που είναι οικοδόμος και χτίζει σπίτια.

Ο Μπομπ έχτισε ένα σπίτι με δύο ορόφους που του άρεσε τόσο πολύ ώσπου αποφάσισε να το πουλήσει. Κανένας δεν το αγόραζε και έτσι απογοητευμένος το γκρέμισε, θέλοντας να χτίσει ένα τριώροφο. Σύντομα συνειδητοποίησε, ότι πιο γρήγορα θα έχτιζε έναν παραπάνω όροφο πάρα 3 καινούργιους από την αρχή.

Σκέψου λίγο. Τα σημεία του Μπομπ ήταν το Α και το Β, ένας όροφος το καθένα. Πιο πολύ τον συμφέρει να πάει αργά στο Γ, παρά να απογοητευτεί και να στεναχωρεθεί που δεν έχει αρκετά σημεία. Γιατί δεν ξεκίνησε από το 0. Το κόστος του ήταν ένα σημείο, και όχι 3.

Έτσι:

Η ζωή σου αποτελείται από σημεία. Μην κοιτάζεις τις ευθείες των άλλων και λες: “Ουαου, αυτός πάει γυμναστήριο, τρώει καλά, έχει πολλές σχέσεις, δουλειά, είναι καλός φοιτητής κλπ κλπ” Αυτό που δε βλέπεις, είναι πολλά πολλά μικρά σημεία ενωμένα, που είτε λείπουν από κάπου αλλού (κανένας δεν είναι τέλειος όσο και αν θέλει να το πιστεύει) είτε με κόπο και δουλειά έχει αποκτήσει.

Και επίσης, θυμήσου το σπίτι του Μπομπ. Καλύτερα ένας όροφος παρά 3. Καλύτερα να φας 2 από τα 3 υγιεινά γεύματα παρά καθόλου. Να περπατήσεις 1 χιλιόμετρα πάρα 0.ωξσ διαβάσεις μια σελίδα παρά καθόλου.

Share!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.