Ποίηση

Τα οφέλη της ποίησης

Σε αυτό το κείμενο θα δούμε τι είναι ποίηση, ποια είναι τα οφέλη της αλλά και πώς μπορεί πραγματικά να σε εξελίξει, βελτιώνοντας απίστευτα τη ζωή σου. Μα πρωτού πηδήξουμε κατευθείαν στο άρθρο, θυμήσου: Η ποίηση έχει διαφορετικό ορισμό και νόημα για τον καθένα. Για αυτό, σε αυτό το κείμενο θα διαβάσεις ένα άρθρο άποψης. Με άλλα λόγια, δεν είναι απραίτητο να συμφωνείς με αυτό που γράφω. Αρκεί μόνο, να πάρεις (όσα και αν είναι αυτά) αυτά που μπορούν να σε εξελίξουν και να σε βελτιώσουν!

Τι είναι ποίηση

Σύμφωνα με αυτή τη Βικιπαίδεια, ποίηση είναι: Μία από τις δύο βασικές κατηγορίες του λόγου, η άλλη κατηγορία είναι ο πεζός λόγος. Η ποίηση ήταν ανέκαθεν δύσκολο να οριστεί, έχουν υπάρξει όμως διάφοροι ενδεικτικοί ορισμοί ανά τους αιώνες.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον σημαντικό Αργεντινό συγγραφέα Χόρχε Λουίς Μπόρχες, «Ποίηση είναι η έκφραση του ωραίου, διαμέσου λέξεων περίτεχνα υφασμένων μεταξύ τους».

Ένας διαφορετικός ορισμός της ποίησης

Ποίηση είναι ένα κείμενο (γραπτό, προφορικό ή ακόμα και πεζό), που σε ψυχαγωγεί, σε ωθεί να εξελίσσεσαι και έχει να σου προσφέρει κάτι. Έτσι, η ποίηση είναι το αρχαιότερο λογοτεχνικό είδος. Πριν την ανακάλυψη της γραφής, ο άνθρωπος ήταν αδύνατο να αναπτύξει την τέχνη του πεζού λόγου και να απομνημονεύσει ένα πεζογράφημα

Ποια είναι τα οφέλη της ποίησης

Παρακάτω θα δούμε ποια είναι τα οφέλη της ποίησης:

Βελτιώνει τις λεξιλογικές σου ικανότητες

Η διαδικασία της συγγραφής ποίησης μπορεί να χτίσει το λεξιλόγιο σου. Μπορείς να μάθεις πώς μπορείς να ενσωματώσεις νέες λέξεις στη φερέτρα σου και να κατανοήσεις τη σημασία τους. Η συγγραφή ποίησης σε εκθέτει σε λογοτεχνικά μέσα όπως η αλληγορία, οι μεταφορές και η προσωποποίηση.Τέλος, οι δεξιότητες δημόσιας ομιλίας μπορούν επίσης να βελτιωθούν μέσω των παραστάσεων και της απλής ανάγνωσης ποίησης!

Βγάζει τη δημιουργικότητα σου προς τα έξω!

Η δημιουργικότητα είναι σημαντική όταν πρόκειται για τη συγγραφή ποίησης. Όταν κάποιος γράφει ένα ποίημα, αναγκάζει τον εγκέφαλό του να βρει δημιουργικούς τρόπους να σχηματίσει προτάσεις για να δημιουργήσει τη δομή ενός ποιήματος. Η ομοιοκαταληξία είναι η πιο συνηθισμένη λογοτεχνική συσκευή που χρησιμοποιείται στην ποίηση. Οι συγγραφείς πρέπει να είναι δημιουργικοί για να διασφαλίσουν ότι το ποίημα έχει ροή και ότι το νόημα μεταφέρεται με επιτυχία.

Έτσι μπορείς να ασκήσεις τον εγκέφαλο σου, δημιουργώντας νέα νευρωνικά μονοπάτια!

Δημιουργεί ενσυνειδητότητα

Η ποιητική γραφή βοηθά τους ανθρώπους να ανακαλύψουν ποιοι είναι. Βοηθά τα άτομα να παραμείνουν σε αρμονία με τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους. Μέσω της γραφής, ένα άτομο μπορεί να ανακαλύψει περισσότερα για την προσωπικότητά του, τις συμπάθειες και τις αντιπάθειες, τα πάθη και τα ενδιαφέροντά του. Η ποίηση είναι επίσης ένας καλός τρόπος να εκφράσει κανείς τις απόψεις του για ορισμένα θέματα. Αν διαβαστεί από άλλους, η ποίηση μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να συνδεθούν μεταξύ τους και να ξεκινήσουν συζητήσεις.

Είναι μια οικονομική(μερικές φορές και δωρεάν) μορφή θεραπείας

Η δραστηριότητα της συγγραφής ποίησης δεν είναι μόνο υγιής για το μυαλό αλλά και για την ψυχή. Η ποίηση είναι μια διέξοδος για την έκφραση της απογοήτευσης, του θυμού και των αρνητικών σκέψεων με ασφαλή τρόπο. Η συγγραφή είναι μια θεραπευτική διαδικασία που μπορεί να μετατρέψει μια κακή μέρα σε καλή. Όταν γράφεται ένα ποίημα, έχει ως αποτέλεσμα την αίσθηση της ολοκλήρωσης και της υπερηφάνειας, η οποία με τη σειρά της αυξάνει την αυτοπεποίθηση.

Μέχρι την επόμενη φορά, να προσέχεις και να αγαπάς τον εαυτό σου!

Η μετάφραση του άρθρου έγινε με το δωρεάν εργαλείο: https://www.deepl.com/translator

Πηγή: https://educationdestinationmalaysia.com/blogs/5-benefits-of-writing-poetry

Share!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.