Τα μηνύματα και οι προσπάθειες

Τα μηνύματα και οι προσπάθειες

Τα μηνύματα και οι προσπάθειες. Αχ, αυτά τα μηνύματα και οι προσπάθειες!

Είμαι έτοιμος να κάνω μια νέα αρχή στη ψηφιακή ζωή μου, σβήνοντας όλες τις συνομιλίες που είχα κρατήσει εδώ και χρόνια. Μη με ρωτάς γιατί. Ίσως επειδή αποφάσισα να εντάξω το μινιμαλισμό στη ζωή μου, ίσως επειδή κουράστηκα από τη σαβούρα, ίσως και τα δύο.

Ψάχνοντας πολλά προγράμματα στο chrome app store, ανάμεσα σε τόσες εφαρμογές που δε λειτουργούν, βρήκα μια που τελικά λειτούργησε. Έσβησα γύρω στις 30 συνομιλίες, φτάνοντας κάπου στις 50 εβδομάδες πίσω. Όμως ξαφνικά, χωρίς καμία προειδοποίηση, το πρόγραμμα σταμάτησε. Κι έτσι έμεινα 50 εβδομάδες πίσω.

Έψαχνα εφαρμογές, πειραματιζόμουν με το να κλείσω ή όχι το λογαριασμό μου, όταν σκέφτηκα να κατεβάσω κάποια εφαρμογή android για αυτή τη δουλειά. Μέντα πολλά βρήκα μια, και μέσα σε περίπου μισή ώρα έσβησα 1700 συνομιλίες.

Συνομιλίες με άτομα που αγάπησα και με αγάπησαν. Με εφηβικους έρωτες, με παρορμητικές κινήσεις και άτομα που έχω να μιλήσω χρόνια. Συνομιλίες που αποτελούν ακόμα ένα κομμάτι του εαυτού μου, να όχι αυτό που θέλω να είμαι τώρα.

Το δίδαγμα ήταν οι προσπάθειες. Προσπάθησα για να σβήσω αυτή τη σαβούρα, και στο τέλος τα κατάφερα. Αν τα είχα παρατήσει τότε, δε ξέρω τι θα γινόταν τώρα.

Και μπορεί να ακούγεται αστείο, γελοίο, ίσως και λίγο ανόητο να κάνω σημαντικό κάτι τέτοιο στη ζωή μου. Όμως, όπως κάνουμε τα απλά, έτσι κάνουμε και τα σημαντικά. Όσο προσπαθούμε, δεν αποτυγχάνουμε ποτέ.

Όσο για το μινιμαλισμό, θα αναφερθώ σε επόμενο κείμενο για αυτό. Σε αυτή τη φάση της ζωής μου, θέλω να κάνω ένα καλό ξεκαθάρισμα. Τόσο στα παλιά, όσο και στα νέα που έρχονται!

Share!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.