Παγκόσμια ημέρα συγγενών καρδιοπαθειών

Το παρακάτω κείμενο, είναι γραμμένο από μια πολύ καλή μου φίλη, η οποία επέλεξε να εκφραστεί μέσω του γραπτού λόγου. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι ένα εξαιρετικά καλό κείμενο! Όλα τα πνευματικά δικαιώματα της ανήκουν! Ας την απολύσουμε λοιπόν:

Ας μιλήσουμε για την ημέρα των ερωτευμένων, λοιπόν. Όχι, δεν αναφέρομαι στην καθιερωμένη Valentines’s day, αλλά για την παγκόσμια ημέρα συγγενών καρδιοπαθειών, που καθιερώθηκε επίσης για την 14η Φεβρουαρίου, ωστόσο δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη.

Αρχικά, η λέξη “συγγενής” σημαίνει “εκ γενετής” και δεν πρέπει να συγχέεται με την κληρονομικότητα, με την οποία έχει μικρή σχέση. Πρόκειται για ανωμαλία διάπλασης της καρδιάς, δηλαδή για ένα κατασκευαστικό πρόβλημα της καρδιάς, το οποίο φέρει το άτομο από την πρώτη κιόλας ημέρα της γέννησής του. Εντούτοις, με την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση, το ποσοστό πλήρης ίασης ανέρχεται, περίπου, στο 90%.

Υπάρχουν, όμως, και περιπτώσεις στις οποίες η ίαση είτε δεν είναι πλήρης, με αποτέλεσμα την δημιουργία σοβαρών προβλημάτων στην μετ’ έπειτα ζωή του ατόμου, είτε το πρόβλημα είναι τόσο σοβαρό, με αποτέλεσμα το άτομο να αποβιώσει. Ναι, ακούγεται σκληρό, κι όμως είναι η πραγματική αλήθεια.

Η σημερινή ημέρα λοιπόν, είναι αφιερωμένη σε εκείνες τις καρδούλες που είναι ερωτευμένες με την ζωή. Σε εκείνες τις καρδούλες που δεν έπαψαν στιγμή στην ζωή τους να αγωνίζονται για να κρατηθούν σε αυτή, αλλά και σε εκείνους του αφανείς ήρωες που μας άφησαν νωρίς. Φαίνεται πως η σημερινή ημέρα δεν περνάει απαρατήρητη για κανέναν, και για τον καθένα από εμάς μπορεί να σημαίνει κάτι διαφορετικό.

Ας δώσουμε την αποκλειστικότητα της σημερινής ημέρας σε αυτούς τους ήρωες που παλεύουν καθημερινά με κάποιο είδους καρδιοπάθειας, και οι ερωτευμένοι γιορτάζουν καθημερινά, άλλωστε.

Και όπως είπε μία φίλη κάποτε, “Δυσλειτουργική καρδιά δεν είναι αυτή που έχει ασθενήσει ή που της έχουν κάνει κάποιες επιδιορθώσεις, αλλά αυτή που δεν έχει αγάπη μέσα της”.

Share!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.