Ο κόσμος των ψευδαισθήσεων

Για να είμαι ειλικρινής, σήμερα δεν ήξερα τι άρθρο να γράψω. Είχα στο μυαλό μου, ότι όταν έρθει το πρωί, θα σκεφτώ κάτι σχετικό. Κι πράγματι ήρθε. Έτσι λοιπόν, το σημερινό άρθρο οφείλεται σε δύο όνειρα που είδα εχθές το βράδυ και ονομάζεται ο κόσμος των ψευδαισθήσεων.

Η απάντηση στο γιατί ονομάζεται έτσι, είναι πολύ απλή. Διότι τη στιγμή που ονειρευόμουν, είχα μπει σε έναν άλλο κόσμο, αυτόν των ψευδαισθήσεων, και απλώς έβλεπα περίεργα πράγματα. Πράγματα που κάποτε υπήρχαν, και τώρα όχι.

Προσωπικά, πιστεύω ότι τα όνειρα είναι ένας πολύ καλός τρόπος να μάθουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Και φυσικά, δεν αναφέρομαι σε ονειροκρίτες, μαντείες και χαρτιά, αλλά σε μια βαθύτερη ενδοσκόπηση του ίδιου μας του εαυτού.

Είναι γνωστό, ότι τα όνειρα συνδέονται άμεσα με το υποσυνείδητο μας. Έτσι, μπορούμε να μάθουμε πράγματα που έχουν αποτυπωθεί μέσα μας, και τα οποία δεν είναι ορατά και δεν έχουμε πρόσβαση σε αυτά με το συνειδητό μας.

(Στην ερώτηση, αν μπορεί κάποιος να ελέγξει τα όνειρα του, η απάντηση είναι ΝΑΙ. Έμαθα περισσότερες πληροφορίες από αυτό το βιβλίο, και μάλιστα μπόρεσα να τα ελέγξω μερικές φορές!)

Έτσι λοιπόν, φτάνουμε στην ουσία του πράγματος, τον κόσμο των ψευδαισθήσεων.

Τι είναι

Δε ξέρω αν κάποιος άλλος έχει χρησιμοποιήσει αυτό τον όρο παλιότερα, ωστόσο εγώ τον εννοώ με μία δική μου, ξεχωριστή σημασία. Δεν αναφέρεται στις πραγματικές ψευδαισθήσεις, οι οποίες μπορεί να προέρχονται από ψυχιατρικά αίτια, αλλά στις “νοητές” ψευδαισθήσεις.

Με λίγα λόγια, είναι οι αισθήσεις που νιώθουμε έπειτα από ένα όνειρο, οι οποίες είναι έντονες και μας προκαλούν αναμνήσεις. Ωστόσο, έχουμε τη δυνατότητα να καταλάβουμε ότι είναι κάτι ψεύτικο, ή τουλάχιστον δεν ισχύει πια.

Τι μπορεί να περιέχει

Τα πάντα! Από περίεργα και φανταστικά τοπία, μέχρι εξωπραγματικά κτήρια και ανθρώπους. Γενικά, οτιδήποτε έχει “χτίσει” ουσιαστικά το υποσυνείδητο με το πάροδο των χρόνων. Κατά κύριο λόγο, δε μπορούμε να δημιουργήσουμε εκούσια κάποιες εικόνες, παρά μόνο να αποκτήσουμε τα ερεθίσματα.

Γιατί είναι σημαντικό

Διότι, είναι ένας τρόπος εκτόνωσης. Έρχεσαι σε επαφή με πράγματα και καταστάσεις που είτε δεν έζησες ποτέ, είτε έζησες παλιότερα. Έτσι, μπορείς να μάθεις καλύτερα τον εαυτό σου, να βελτιωθείς, να αποκτήσεις νέες ικανότητες ή απλώς να διασκεδάσεις.

Πώς έχω πρόσβαση σε αυτόν τον κόσμο;

Με απλά λόγια, μέσω των συνειδητών ονείρων. Πιο πάνω, αναφέρω κάποιες πηγές που μπορούν να φανούν χρήσιμες, σε έναν νέο “κοσμοναύτη”.

Εχθές λοιπόν, είδα δύο πολύ σημαντικά όντα στη ζωή μου, έναν άνθρωπο κι ένα ζώο.

Ο άνθρωπος ήταν ένα άτομο που αγάπησα πολύ, μα οι δρόμοι μας χώρισαν. Δεν κατηγορώ ούτε κρίνω κανέναν από τους δύο. Μερικές φορές σκέφτομαι ακόμα αυτό το άτομο, και αναπολώ όμορφες στιγμές και αναμνήσεις.

Ήμασταν στο καναπέ, και απλώς χάιδευα εκείνα τα όμορφα μαλλιά. Η αίσθηση ήταν υπέροχη και ονειρική, ακόμα και όταν ξύπνησα. Διότι γνωρίζω ότι κάποτε συνέβη και σίγουρα θα συμβεί ξανά, σε διαφορετικές καταστάσεις και με διαφορετικά άτομα.

Το ζώο, ήταν το σκυλάκι μου, η Ήρα. Δεν έχω να πω πολλά πράγματα για αυτό, παρά μόνο ότι ονειρεύτηκα ότι την έβγαζα βόλτα. Δυστυχώς, το σκυλάκι πέθανε πριν 1.5 χρόνο, και πραγματικά φαίνεται ότι ήθελα πολύ να τη βγάλω μια βόλτα.

Δυστυχώς δεν την έβγαλα ποτέ, επειδή ήταν “ζωηρή”, “άγρια” και “θα μου έφευγε”. Αν είναι κάτι που μετανιώνω, είναι ότι θα έπρεπε να την είχα βγάλει παρά τις παραπάνω φράσεις. Ήμουν μικρός, αλλά μπορούσα να τη διαχειριστώ. Μα όπως και να ‘χει, ο καιρός πέρασε.

Το πιο όμορφο όμως συναίσθημα, το ένιωσα το πρωί όταν σηκώθηκα και σιγά σιγά μου ήρθαν αυτές οι αναμνήσεις στο μυαλό. Συνειδητοποίησα ότι είμαι ζωντανός, και πραγματικά αυτά τα πράγματα πράγματι τα έζησα. Ότι έχω τη δυνατότητα να δημιουργήσω νέες αναμνήσεις!

(Αν θέλεις να μάθεις πώς θα οργανωθώ για τις εξετάσεις, πάτα τον σύνδεσμο!)

Share!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.