Μαθήματα ζωής

Μαθήματα ζωής από μια μεταφορική

Ένα κείνενο σχετικά με τα μαθήματα ζωής

Είτε το θέλουμε είτε όχι, είτε το αποδεχόμαστε είτε όχι, σπουδάζουμε σε ένα μεγάλο πανεπιστήμιο, που λέγεται ζωή. Τα μαθήματα είναι πολλά, με ποικίλους τρόπους διδασκαλίας και διαφορετικό περιεχόμενο το καθένα. Ωστόσο, σε όλους τους ανθρώπους, είναι τα ίδια. (Speed fact: Μαθήματα ζωής)

Σήμερα, έπειτα από μία μεγάλη “βόλτα” που έκανα στο Καλοχώρι για να παραλάβω τα συγγράμματα μου, τελικά δεν ήταν εκεί, συνειδητοποίησα κάποιες βασικές αρχές που διέπουν το σύμπαν. Τα γνωστά, μαθήματα ζωής που δεν τα αναγνωρίζεις όσο τα ζεις, αλλά αργότερα.

Στη ζωή, υπάρχουν κανόνες

Για να πάω στη μεταφορική, έπρεπε πρώτα να τηλεφωνήσω ώστε να βεβαιωθώ ότι θα είναι κάποιος εκεί. Με άλλα λόγια, να κλείσω ένα ραντεβού και να σιγουρευτώ ότι δεν πηγαίνω άδικα.

Έτσι και στη ζωή, θα πρέπει να “τηλεφωνούμε” πρώτα, δηλαδή να επικοινωνούμε με το βαθύτερο εαυτό μας. Διαλογισμός, αναστοχασμός, γυμναστική και καλή διατροφή, λίγα μόνο μέσα για να ακούσουμε το σώμα, το μυαλό, τη ψυχή και την καρδιά μας.

Στη ζωή, πρέπει να πάρεις κάποιο μεταφορικό μέσο

Για να πάω στη μεταφορική, θα έπρεπε να επιλέξω κάποιο μέσο. Λεωφορείο, ταξί ή αυτοκίνητο, δεν έχει σημασία. Πάντως με τα πόδια είναι πολύ μακριά. Φαντάσου, από Νεάπολη για Καλοχώρι. Και μπορεί τα 50 λεπτά που έκανα για να φτάσω εκεί να φαίνονται λίγα, αλλά για σκέψου να πήγαινα περπατώντας..

Έτσι λοιπόν και στη ζωή, πρέπει να επιλέξουμε ένα μεταφορικό μέσο, ώστε να κινηθούμε ανάμεσα στο χρόνο. Οι περισσότεροι, διαλέγουν το σώμα τους, ενώ κάποιοι το γράψιμο, την ανάγνωση, τη ζωγραφική ή τη γλυπτική. Ό,τι και αν είναι, είναι σημαντικό, αρκεί να αφήσει κάποια ιστορία πίσω. Να αφήσει ένα ίχνος, ότι πράγματι υπήρξες και δεν ήσουν απλώς ένα στατιστικό στοιχείο.

Τα μέρη και οι καταστάσεις δε θα είναι πάντα οι ίδιες σύμφωνα με τα μαθήματα ζωής

Όταν έφτασα στο Καλοχώρι, είδα ένα τοπίο εντελώς διαφορετικό από ό,τι έχω συνηθίσει. Λακκούβες πολλές, εγκαταλειμμένα κτήρια, αμέτρητες νταλίκες και μεγάλα κτήρια μεταφορικών.

Στη ζωή, θα πρέπει να είμαστε προσαρμοστικοί. Να κατανοούμε και να αναγνωρίζουμε ότι δεν είναι τα πάντα όπως τα έχουμε συνηθίσει, καθώς θα υπάρξουν μέρη και καταστάσεις που απλώς θα είναι διαφορετικές. Όσο πιο γρήγορα το αποδεχτούμε, τόσο το καλύτερο για εμάς.

μαθήματα ζωής

Είναι προφανές, ότι δεν παρέλαβα τα βιβλία μου σήμερα. Ενώ είχαμε συνεννοηθεί εχθές και όλα φαίνονται υπέροχα, κάτι στράβωσε. Δε μπορώ να εξηγήσω πώς και γιατί, ωστόσο αυτό που περίμενα δεν έγινε. Έφυγα θυμωμένος και απογοητευμένος.

Έτσι και στη ζωή, δε θα γίνονται τα πάντα όπως τα θέλουμε. Υπάρχουν τα απρόοπτα και αυτά που χαρακτηρίζουμε ως απίθανα, συμβαίνουν. Ωστόσο, αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτός δεν είναι λόγος για να μη σχεδιάζουμε και να μη ονειρευόμαστε. Απλώς, να είμαστε προετοιμασμένοι ότι υπάρχει πιθανότητα τα σχέδια μας να μη βγουν ακριβώς όπως τα θέλουμε.

Η ζωή είναι όμορφη. Κατάλαβε το

Περπατώντας αρκετά εκνευρισμένος, μιας και η στάση απείχε κοντά στα 2χλμ από τη μεταφορική, μιλούσα με ένα φίλο μου για το γεγονός. Του έλεγα ότι είναι άδικο και ότι κάτι πρέπει να γίνει. Τυχαία, η playlist μου στο Spotify, ξεκίνησε ένα τραγούδι που είχα να ακούσω χρόνια. Ένα τραγούδι τόσο όμορφο και μοναδικό, που απλώς μου είχε λείψει. Αμέσως, η διάθεση μου άλλαξε.

Σίγουρα μπορεί να είμαστε εκνευρισμένοι με το πώς φέρνει η ζωή τα πράγματα καμιά φορά, ωστόσο πάντα υπάρχουν πράγματα/καταστάσεις/άνθρωποι/ιδέες/ήχοι που μπορούν να μας φτιάξουν τη διάθεση. Μπορούν να μας αποδείξουν πόσο όμορφη είναι η ζωή!

Το τραγούδι που άκουσα είναι αυτό:

Share!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.