Κανονικοποιήσε το #1

Δευτέρα σήμερα, και όπως όλες τις Δευτέρες, είπα να κάνω μια αλλαγή. Μία αλλαγή που όλοι περηφανευόμαστε ότι κάνουμε κατά διαστήματα τις Δευτέρες, όμως τελικά δεν κάνουμε. Ή καλύτερα, θέλουμε αλλά παρόλα αυτά δεν κάνουμε.

Δευτέρα σήμερα, και αποφάσισα να επισκεφτώ την πόλη που σπουδάζω. Ξέρω, μπορεί να ακούγεται πολύ περίεργο, καθώς αφού σπουδάζω εκεί, θα έπρεπε να είμαι κι εκεί. Μπορεί να νομίζεις ότι όλα τα πράγματα πηγαίνουν καλά, όμως θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι δεν πηγαίνουν. Δε λέω ότι όλα πηγαίνουν χάλια. Απλώς λέω ότι στη ζωή μου υπάρχει ισορροπία, το γιν και για το γιαν. Το καλό και το κακό, το όμορφο και το άσχημο.
Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, βρίσκομαι στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου. Στο δωμάτιο ενός ζεστού, όμορφου και πολυτελούς ξενοδοχείου, ακόμα και αν έχει μόνο 2 αστέρια. Είμαι κατά ενθουσιασμένος, και ήθελα να μοιραστώ μαζί σου αυτό που συμβαίνει.


Γράφω αυτό το κείμενο, για να κανονικοποιήσω τα άσχημα γεγονότα. Όχι για να περηφανευτώ για αυτά, ούτε να πω ότι είμαι ένας τέλειος συγγραφέας, που ζει σε ένα δικό του κόσμο. Μια φούσκα. Όχι. Θέλω απλώς να σου δείξω ότι μέσα στη ζωή υπάρχουν και τα άσχημα γεγονότα, και για αυτό, οφείλουμε στον εαυτό μας, τα να παραδεχτούμε.


Μέσα στο κόσμο μας, υπάρχει η θλίψη, η στεναχώρια, η κατάθλιψη, η σχιζοφρένεια, η διπολική διαταραχή, ο θυροειδής, ένα σπασμένο πόδι, μια χαμένη δουλειά ή ένα πένθος. Υπάρχουν διάφορες καταστάσεις, που μας προκαλούν δυσάρεστα συναισθήματα.


Εφόσον τα αποδεχτούμε, προχωράμε στη λύση τους. Δε μπορούμε να φωνάζουμε ότι είμαστε της αυτοβελτίωσης, και να μην αγαπάμε τον εαυτό μας. Να μην παραδεχόμαστε τα άσχημα.


Δεν είναι κακό.Δεν είναι στίγμα.Δεν είναι ταμπού.Το να τα παραδεχόμαστε, δε μας κάνει καταθλιπτικούς ή λιγότερο χαρούμενος. Ίσα ίσα, μας βοηθάει να καταλάβουμε την κατάσταση και να νιώσουμε καλύτερα.


Ναι, αυτή την περίοδο τα πράγματα ήταν άσχημα. Όμως αυτό δε θα με εμποδίσει από το να πετύχω τα όνειρα μου. Δε θα με σταματήσει να γράφω και να αγαπώ τον εαυτό μου και τους άλλους. Δε θα με σταματήσει από το όραμα και τα ιδανικά μου. Ακόμα και αν μερικές φορές, το μυαλό δε θέλει να συνεργαστεί με τη ψυχή.
Σήμερα είναι μια υπέροχη μέρα.Εχθές όμως δεν ήταν.

ΚΑΝΟΝΙΚΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ <3

Share!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.