Η ώρα κυλά αντίστροφα

Η ώρα είναι 7 το πρωί, και η σημαία ανυψώνεται πάνω στο στύλο του μνημείου. Κυματίζει ελεύθερη και περήφανη, για την ελευθερία και τη γενναιότητα του λαού της.

Η ώρα είναι 6:30 το πρωί, και κάποιος σκαρφαλώνει πάνω στο ψηλό στύλο του μνημείου, και με φωνές και ουρλιαχτά, κατεβάζει και σκίζει τη κόκκινη σημαία με τα λευκά και μαύρα σημάδια.

Η ώρα είναι 6:00 το πρωί, και πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης. Επιθυμούν να γιορτάσουν την ελευθερία τους, από τα δεσμά που τόσα χρόνια τους ταλαιπωρούσαν.

Η ώρα είναι 5:30 το πρωί, και ο τελευταίος φύλακας στρατιώτης του μνημείου πέφτει νεκρός στο έδαφος. Γνώριζε ότι το τέλος του ήταν κοντά, και σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να υποστηρίζει αντιλαϊκά καθεστώτα. Όμως, ο μεγάλος αρχηγός άξιζε τη ζωή του.

Η ώρα είναι 5:00 το πρωί, και ο κόσμος άρχισε να μάχεται για την ελευθερία του. Κατακλύστηκαν όλα τα εχθρικά φυλάκια, τα στρατόπεδα και τα παράνομα κέντρα κράτησης. Ο κόσμος σταμάτησε να τρώει σανό και χορτάρι.

Η ώρα είναι 4:30 το πρωί, και η καμπάνα άρχισε να χτυπά. Ο λαός να συγκεντρώνεται σε κεντρικά σημεία και να φωνάζει για την ελευθερία, την ισότητα και τη δικαιοσύνη.

Η ώρα είναι 4:00 το πρωί, και κάποιοι συγκεντρώθηκαν σε σπίτια για να μεταδώσουν το νόημα της ισότητας και της ελευθερίας. Να μυήσουν και άλλους σε αυτό το όραμα, που λέγεται ελευθερία.

Η ώρα είναι 3:30 το πρωί, και λίγοι άνθρωποι πήραν την απόφαση ότι δε γίνεται να είναι άλλο δυστυχισμένοι. Ότι είναι υποχρεωμένοι να επέμβουν και να πολεμήσουν για το δικό τους συμφέρον, και όχι για το συμφέρον του αρχηγού.

Η ώρα είναι 3:00 το πρωί

Η ώρα είναι 3:00 το πρωί, και δεκάδες εκτελέσεις γινόντουσαν. Στον αέρα έβλεπες καπνούς και σφαίρες να πετάγονται, σε ανθρώπους που το μυαλό τους ήταν μεγαλύτερο από το στόμα τους.

Η ώρα είναι 2:30 το πρωί, και χιλιάδες στρατιώτες έχουν κατακλείσει τον μνημείο. Ουρλιάζουν για την επιτυχία του αρχηγού τους, να εξουσιάσει τη χώρα.

Η ώρα είναι 2:00 το πρωί, και η σημαία της χώρας έχει γίνει στάχτη. Τη θέση της πήρε το έμβλημα του στρατού.

Η ώρα είναι 1:30 το βράδυ, και ο μεγάλος αρχηγός, οργανώνει το στρατό του. Προσπαθεί όσο το δυνατόν περισσότερο να επιβάλει την τάξη και την “ισότητα”, δίνοντας προτεραιότητα στο λαό και την πατρίδα του.

Η ώρα είναι 1:00 το βράδυ, και οι πολιτικοί και βουλευτές του λαού έχουν δολοφονηθεί. Η δημοκρατία αιμορραγεί και ο λαός αντιδρά βίαια.

Η ώρα είναι 00:30 το βράδυ, και οι βουλευτές βγάζουν μέτρα με γνώμονα το κέρδος και όχι το συμφέρον του λαού.

Η ώρα είναι 00:00, όταν το μικρό παιδί ρωτά τον πατέρα του “Μπαμπά, τι είναι δημοκρατία;” και αυτός απαντά “Αυτό που μας πήραν παιδί μου”.

Share!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.