Φωνή σου

Το κείμενο αυτό αφορά τη φωνή σου, με τη μεταφορική της έννοια!

Περπατάω ανάμεσα σε ανθρώπους, μια άχρωμη και άμορφη μάζα, πηγαίνοντας στον προορισμό μου. Παρατηρώ ότι ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, όμως δένεται πολύ καλά με αυτή τη μάζα.

Αναρωτιέμαι, πόσοι από αυτούς τους ανθρώπους έχουν φωνή;

Και από αυτούς που έχουν, πόσοι τη χρησιμοποιούν;

Και από αυτούς που τη χρησιμοποιούν, πόσοι τη χρησιμοποιούν τόσο δυνατά ώστε να ακούγεται και στους άλλους;

Βλέπω ανθρώπους να έχουν χάσει τη φωνή τους. Το όνειρο τους. Το πάθος τους. Τα ενδιαφέροντα τους. Να έχουν κατάθλιψη. Να είναι δυστυχισμένοι. Μόνοι.

Αυτοί οι άνθρωποι, θέλουν να ελπίζουν σε κάτι. Για αυτό θα διαβάσουν ένα βιβλίο αυτοβελτιωσης, θα δουν ένα σεμινάριο ή θα παρακολουθήσουν κάποιο μάθημα. Κάποιοι, ίσως καταφέρουν να σταθούν ξανά στα πόδια τους. Οι υπόλοιποι όμως, θα κατηγορήσουν το σύστημα. Τις υποδομές. Τα εργαλεία. Τους μέντορες. Μέχρι και τον ίδιο τους τον εαυτό.

Το πρόβλημα δεν είναι ότι οι άνθρωποι είναι αδουλευτοι. Ότι είναι τεμπέληδες. Ότι βαριουνται. Είναι ότι περπατάμε σε ένα δρόμο, και ο μόνος που τους ακούει είναι ο εαυτός τους στο κεφάλι τους.

Πώς ξανά βρήκα τη δική μου φωνή; Με το γράψιμο.

Για εσένα μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό. Δοκίμασε οτιδήποτε. Από κάτι πρακτικό, μέχρι κάτι θεωρητικό. Είναι κρίμα να μοιράζεσαι τα όνειρα, τον πόθο, τον έρωτα και τα ενδιαφέροντα μόνο με τον εαυτό σου και λίγα κοντινά σου πρόσωπα.

Η φωνή σου μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Πρώτα εσένα, και μέσω εσένα και εμένα. Και μετά τον κόσμο.

Και κάτι τελευταίο. Επειδή μπορεί όλα αυτά να σου φαίνονται βουνό, μπορείς να δοκιμάσεις με το να μιλάς πιο πολύ με την οικογένειά και τους φίλους σου. Θα βρεις πάλι τη φωνή σου.

Σε έναν κόσμο φτιαγμένο για απόλυτη σιωπή, ένας άρχισε να μιλάει. Τον χτύπησαν βάναυσα.

Λίγο αργότερα, μίλησε ακόμα ένας. Κάνεις δεν ήξερε ότι μπορούσε να μιλήσει, κι όμως. Τον χτύπησαν και αυτόν.

Έπειτα μίλησαν δύο μαζί. Τρεις. Πέντε. Δέκα.

Μίλησαν τόσοι πολλοί, που ακόμα και η σιωπή έσπασε.

Και τότε αυτοί που τους χτύπησαν σώπασαν.

Περίεργη αντίφαση ε;

Share!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.