Η τελευταία Δευτέρα

Η τελευταία Δευτέρα

Η τελευταία Δευτέρα

Δευτέρα σήμερα, και όπως κάθε Δευτέρα, λέμε ότι θα κάνουμε μία καινούργια αρχή σε κάτι. Από την καθιερωμένη και χιλιοειπωμένη “Δίαιτα της Δευτέρας”, μέχρι το να βγάλουμε τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή μας.

Δευτέρα σήμερα, και όπως κάθε Δευτέρα, βλέπουμε την αρχή μιας νέας εβδομάδας. Βλέπουμε το να διανύουμε το μήνα, και Δευτέρα με τη Δευτέρα, να φτάνουμε στο τέλος του, και πάλι στην αρχή ενός νέου μήνα. Μιας νέας Δευτέρας.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν πολλοί, είναι το ότι η Δευτέρα δεν είναι μόνο μία μέρα. Δεν είναι μία συγκρκριμένη ημερομηνία, μία συγκεκριμένη θεωρία, μία συγκεκριμένη νέα αρχή.

Αντιθέτως, είναι ένα σύνολο. Ένα σύνολο Α και Ψ. Ένα σύνολο από αυτά που κάναμε ως τώρα στη ζωή μας (Αληθή), και ένα σύνολο από αυτά που δεν κάναμε στη ζωή μας (Ψευδή).

Η τελευταία Δευτέρα

Δευτέρα με τη Δευτέρα, οι επιλογές μας θερίζουν τα αποτελέσματα μας. Θερίζουν τους καρπούς των προσπαθειών μας. Καθορίζουν τη ζωή μας. Όπως τα παιχνίδια που παίζαμε μικροί και μικρές, στα οποία έπρεπε να βάλεις τα τουβλάκια το ένα πάνω στο άλλο. Όσα πιο πολλά στοιβάξεις, τόσο πιο ψηλό το πυργάκι σου. Τόσο μεγαλύτερη η ηλικία σου, και συνεπώς αυτά που έχεις (ή και δεν) έχεις ζήσει.

Η Δευτέρα, είναι ένα στιγμιότυπο της ζωής μας. Των επιλογών μας. Των αποφάσεων και των στιγμών μας. Μόνο που ο χρόνος ΔΕΝ είναι στατικός. Συνεχίζει να κινείται με γοργούς ρυθμούς. Δε μένει ποτέ στάσιμος. Ναι, δεν υπάρχει παρελθόν ή μέλλον, μα μόνο παρόν. Αυτό όμως, δε σημαίνει ότι δε κινείται προς τα μπροστά.

Αυτό το στιγμιότυπο λοιπόν, μαζεύει εβδομάδα με τη εβδομάδα, μήνα με το μήνα. Και μας καθορίζει. Μας δείχνει. Και με βάση αυτό, είμαστε ή όχι ευτυχισμένοι. Για αυτά που κάναμε, και για αυτά που δεν κάναμε. Για αυτά που ζήσαμε, και για αυτά που δε ζήσαμε.

Μη λες “Από Δευτέρα θα κάνω το τάδε”. Μη λες “Από Δευτέρα θα αρχίσω να ζω”, γιατί αυτή η Δευτέρα, πολύ πιθανόν είναι, να μην έρθει ποτέ. Πες αντιθέτως “Σήμερα θα κάνω αυτό” ή “Αρχίζω ήδη να κάνω αυτό”.

Γιατί στο τέλος, θα έχεις χάσει το μέτρημα από όσες Δευτέρες έζησες. Όμως για καλή ή για κακή (όπως το δει κανείς) τύχη, θα θυμάσαι αυτά που έκανες ή δεν έκανες.

Αυτή λοιπόν, είναι η τελευταία Δευτέρα

Share!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.