Η σπουδαιότερη μορφή επανάστασης

Η σπουδαιότερη μορφή επανάστασης

Η σπουδαιότερη μορφή επανάστασης, δε γίνεται όταν ο άνθρωπος ανατρέπει απολυταρχικά καθεστώτα.

Η σπουδαιότερη μορφή επανάστασης, δε γίνεται όταν ο άνθρωπος ρίχνει από την εξουσία έννοιες όπως ο φασισμός, ο ναζισμός και τον εθνικισμό.

Δε γίνεται όταν προσπαθεί να αλλάξει κυβερνήσεις, να εκλέξει νέους βουλευτές ή να θέσει σε υποψηφιότητα νέα, πιο πρωτοπόρα κόμματα. Μα ούτε και όταν ψηφίζει λευκό, άκυρο ή δεν πηγαίνει να ψηφίσει καθόλου.

Η σπουδαιότερη μορφή επανάστασης, είναι ατομική υπόθεση. Ειναι κάτι που πρέπει να κάνει μόνο ένας, για έναν, αλλά συνάμα να το κάνει ο καθένας για τον καθένα.

Είναι η επανάσταση που κάνουμε σιωπηλά στο σπιτικό μας, όταν δε θέλουμε κανένας να μας δει. Όταν κλαίμε, πονάμε και βασανιζόμαστε. Όταν το μυαλό παράγει χιλιάδες ψεύτικες σκέψεις, ψευδαισθησεις, προσπαθώντας να παίξει το άδικο και ψεύτικο παιχνίδι του.

Η σπουδαίοτερη μορφή επανάστασης

Η σπουδαιότερη μορφή επανάστασης γίνεται σιωπηλά μέσα μας, όταν ξεριζώνουμε τα ζιζάνια των παλιών συνηθειών μας. Όταν πετάμε αυτά που δε μας ωφελούν, δεν προάγουν τη ψυχική και σωματική υγεία μας, και το μόνο που κάνουν είναι να μας κρατάνε πίσω.

Είναι το θάρρος να λέμε την άποψή μας, σε μια κοινωνία που είναι μαύρη, μα εμείς συνεχίζουμε να τη βλέπουμε πολύχρωμη. Το να τολμούμε να δείχνουμε το λάθος στην εξουσία, και να απαιτούμε ειρηνικά, ηθικά και δημοκρατικά, αυτό να αλλάξει. Είναι να διαμορφώνομε τον κόσμο που ζούμε, γιατί σε τελική ανάλυση αυτόν θα κληροδοτησουμε στα παιδιά μας.

Η πιο σπουδαία μορφή επανάστασης, γίνεται όταν ζούμε και αγαπάμε. Οταν μαθαίνουμε να μαθαίνουμε, και βελτιωνόμαστε συνεχώς. Ακόμα και αν οι άλλοι νομίζουν ότι μένουμε στάσιμοι. Ακόμα και όταν μας κρίνουν, μη βλέποντας την προσπάθεια μας.

Η πιο σπουδαία μορφή επανάστασης, δεν έχει γίνει ακόμα. Μα γίνεται συλλογικά. Αν ο καθένας την έκανε στον εαυτό του, θα ζούσαμε σε έναν ονειρικό παράδεισο. Σε ένα μέρος που θα κατοικούσαν ο Αδάμ και η Εύα. Ο Θεός με άλλα λόγια.

Μα για κάτσε, μήπως αυτό το μέρος βρισκόταν πάντα εδώ, μα κάπου στην πορεία το ξεχάσαμε; Και τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;

Επανάσταση!

Share!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.