Η αναγκαιότητα του πολέμου

Η αναγκαιότητα του πολέμου

Σε έναν κόσμο ιδανικά πλασμένο, οι άνθρωποι δε χρειάζεται να πολεμούν. Όχι επειδή δεν είναι στη φύση τους, αλλά επειδή όλα είναι ίσα κατανεμημένα και η δικαιοσύνη επικρατεί στις κοινωνίες τους. Δεν υπάρχουν χώρες, ενώσεις, οικογένειες και συμμαχίες. Όλοι είναι ίσοι και ίδιοι.

Σε έναν κόσμο πλασμένο σαν το δικό μας όμως, ο πόλεμος είναι αναγκαίος. Όχι επειδή είναι στη φύση μας, αλλά επειδή υπάρχουν χώρες και ενώσεις. Συμμαχίες και φατρίες. Οικογένειες και συνδικάτα. Μα πριν πάρεις το όπλο σου και αρχίσεις να σκοτώνεις σα δειλό ανθρωπάκι, άφησε με να σου δείξω τι σημαίνει να πολεμάς.

Τι σημαίνει να πολεμάς

Να πολεμάς σημαίνει να μάχαισαι για τα δικαιώματα των αιχμαλώτων και των σκλάβων. Είτε μαύρων, είτε λευκών. Είτε ανδρών, είτε γυναικών. Να μην αφήνεις πλούσια αφεντικά να καθορίζουν ζωές ανθρώπων, μα να ελευθερωνεις ανθρώπινες ψυχές.

Να πολεμάς σημαίνει να υπερασπίζεσαι τα ανθρώπινα δικαιώματα, γιατί αυτά είναι η μόνη μας ιδιοκτησία και είναι η οδή προς την ελευθερία. Όλοι τα έχουν, είτε το θέλουν κάποιοι, είτε όχι. Μάθε τα καλά, και διδαξε τα σε όσο το δυνατόν περισσότερους. Μπορεί κάποια στιγμή να χρειαστεί να τα ξέρουν.

Να πολεμάς σημαίνει να βοηθάς τους φτωχούς και τους άπορους να βρουν τροφή για να επιβιώσουν. Να ταΐζεις τον πεινασμένο, για να σε ταΐζει και αυτός. Ο καθένας με τον τρόπο του. Ο καθένας με τα μέσα του.

Να πολεμάς σημαίνει να δίνεις το καλό στον κόσμο. Να τον βελτιώνεις και να τον φροντίζεις, λες και σε χρειάζεται. Γιατί πράγματι σε χρειάζεται. Η κοινότητα είμαστε εγώ κι εσύ, και αυτή τη στιγμή σε χρειάζομαι. Κι εσύ με χρειάζεσαι. Άσε τις ανοησίες που λένε ότι το ένα δεν κάνει τίποτα. Κάνει πολλά, γιατί το 1 ειναι η αρχή των αριθμών. Η αρχή των πάντων.

Η ψευδαίσθηση

Όποιος σου είπε ότι το να πολεμάς σημαίνει να σκοτώνεις, σου είπε ψέματα. Η κοινωνία, τα αφεντικά και οι γνωστοί σου ψευδονται. Καθημερινά εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από τα όπλα και τα βασανιστήρια. Από τις ευκολίες των δειλών και αμόρφωτων κατακτητών. Αυτών που δε μπορούν να σε πείσουν. Δε μπορούν να σε παροτρύνουν και σε διατάζουν να σκοτώσεις.

Ο πόλεμος δεν ειναι απο και προς την ανθρώπινη φυλή. Δεν είναι με όπλα, μαχαίρια και πολεμοφόδια. Δεν είναι το να αφαιρείς ζωές, να βιάζεις και να κλέβεις. Να διαπράττεις εγκλήματα πολέμου και να φτιάχνεις στρατόπεδα συγκέντρωσης. Δεν είναι να φυλακίζεις αιχμαλώτους πολέμου και να τους στερείς τα δικαιώματα τους.

Είναι η μάχη κατά της πείνας, της φτώχειας και της αδικίας. Ο πόλεμος είναι το να αγωνιζεσαι για το καλό, ακόμα και αν ξέρεις ότι ποτέ δε θα το αγγίξεις. Ποτέ δε θα δεις εσύ ο ίδιος τα αποτελέσματα του, γιατί πολύ απλά δε θα ζήσεις τόσο. Όμως θα το δουν οι νεότερες γεννιές.

Και να το θυμάσαι, αυτές θα μας σώσουν. Μονάχα όμως, αν διαφοροποιηθούν από τις παλιές. Γιατί το νέο δεν έχει ανάγκη το παλιό. Ενώ το παλιό έχει το νέο.

Για αυτούς που χάνονται καθημερινά, και δεν τους μαθαίνει ή δεν τους τιμά κανένας. Ε λοιπόν σήμερα, τους τιμάμε εμείς!

Share!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.