Αν σου έδινα τη δυνατότητα, να αναιρούσες μια πράξη

Αν σου έδινα τη δυνατότητα, να αναιρούσες μια πράξη ή μια φράση που είπες, ποια θα ήταν αυτή;

Σκέφτηκες; Ωραία

Αν ακόμα διαβάζεις αυτές τις γραμμές, πάει να πει ότι είσαι ακόμα εδώ μαζί μου. Δεν έχεις αναιρέσει καμία πράξη ή φράση, και με συντροφεύεις, διαβάζοντας το κείμενο μου. Ωστόσο, αυτό που δε μπορείς να καταλάβεις, είναι ότι βρίσκεσαι ακόμα εδώ γιατί δεν πείραξες ούτε μια σπιθαμή από το παρελθόν σου.

Όσο αστείο ή παράλογο και αν φαίνεται, η κβαντική φυσική εξηγεί ότι τη στιγμή που μιλάμε, υπάρχουν άπειρα παράλληλα σύμπαντα που περιλαμβάνουν κι εσένα μέσα. Υπάρχουν άπειρες πιθανότητες για το οτιδήποτε και τον οποιοδήποτε.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει, ότι είσαι αυτός που είσαι, λόγω του αθροίσματος των επιλογών σου. Λόγω του ότι είπες αυτό που είπες, και έκανες αυτό που έκανες.

Μπορει να έχεις σκεφτεί πολλές φορές, ότι θα ήθελες να αλλάξεις τη ζωή σου. Να έκανες κάτι διαφορετικό. Όμως αυτό, θα σε κάνει ξένο από τον ίδιο σου τον εαυτό. Θα σε μεταμορφώσει σε έναν άνθρωπο που δεν είσαι εσύ, γιατί πολύ απλά το παρελθόν σου δεν ταυτίζεται με το παρόν σου.

Είμαστε οι επιλογές μας. Το αν θα σηκωθούμε το πρωί να πάμε στη σχολή, ή όχι. Το αν θα μελετήσουμε ή όχι. Το αν θα κάνουμε αυτά που μας αρέσουν ή όχι. Το αν θα μιλήσουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα που έχουμε παραμελήσει ή όχι.

Βλέπεις, μια μεμονωμένη πράξη δεν έχει δύναμη. Και τι έγινε αν πας μια φορά γυμναστήριο ή αν αγόρασες ένα καφέ απέξω; Η απάντηση είναι: τίποτα.

Αν όμως ενώσεις τις πράξεις και τις επιλογές σου, καθορίζεις το ποιος είσαι. Το παρόν και με το μέλλον σου. Όχι το παρελθόν σου. Κάποιος είπε ότι οι άγιοι είχαν παρελθόν και οι αμαρτωλοί μέλλον. Και έχει δίκιο.

Για αυτό, μη προσπαθείς να αλλάξεις το παρελθόν σου. Προσπάθησε να κάνεις συνήθεια τις μεμονωμένες επιλογές σου που αξίζουν. Μόνον έτσι θα αλλάξεις τη ζωή σου.

Μόνο έτσι.

Share!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.